Történetünk

Sárvári Kálmán cukrászmester 1927-ben nyitotta meg fagylaltozóját, ahol házi tejből főzött és friss gyümölcsökből készített fagylaltjait hamar megkedvelte a város.
A Sárvári Cukrászda 1937-ben került jelenlegi helyére a Kossuth utcába, ahová a környező falvakból „hátyiban” hozták a nénikék a kertjükben termett gyümölcsöt, kannákban a frissen fejt tejet.

Sárvári Kálmánnak a családja és a munkája volt az élete. 1937-ben már a Párizsi Világkiállításon is részt vett, s számtalan szakmai dicséretet, elismerést kapott, többek között 1939. február 20-án miniszteri dicséretben részesült.

Az államosításkor, 1954-ben mindenét elvesztette. Szakmája szeretete, erős akarata segítette, hogy az üzletét a korábbi magas színvonalon ismét elindítsa. Számára a legnagyobb örömet a megelégedett, visszatérő vendég jelentette.

Sárvári Kálmán cukrászmester Egerben hunyt el 1979-ben. A mester gondoskodott arról, hogy szaktudását családtagjainak átadja, amivel biztosította, hogy a cukrászda generációkon át örömforrása lehessen a betérő vendégeknek.

Hagyomány

Cukrászdánk legfőbb jellegzetessége az eredeti receptek alapján, hagyományos eljárással, kizárólag természetes alapanyagokból főzött fagylalt, amit régen „édes nyalatnak” hívtak.

Családias hangulatú cukrászdánk kínálata mára kibővült. A messze földön híres fagylalton kívül kaphatóak olyan hagyományos sütemények, mint nagyanyáink túrós pitéje, vagy diós zserbója, de nem maradhat ki a felsorolásból az egri traminiből készült borrolád, vagy az örök kedvenc, a béka desszert sem. A különleges ízek kedvelői is kedvükre válogathatnak a Rózsakert, a Levendula liget, a Málnás fehércsoki dóm, vagy a Szicíliai pisztácia tortánk között.

A jelenlegi, negyedik generáció tovább bővítette a kínálatot, továbbra is megtartva a magas minőségű, természetes alapanyagok használatát, és a szellemiséget, miszerint küldetésünk: finomságokkal örömet okozni az embereknek, szebbé tenni a napjaikat!

Innováció

A mai igényeknek megfelelő kínálatunkban szerepelnek a macaronok, melyek kizárólag természetes növényi színezékekkel, változatos ízekben készülnek.
A legfinomabb étcsokoládéból készült körtés csokoládé mousse torta minden csokoládé imádó kedvence lehet!
A valódi 100%-os szicíliai pisztáciából készült szeletbe, pedig mindenki „első falatra” beleszeret!

Aki felejthetetlen esküvőre vágyik, megrendelheti esküvői tortáját, amit egyedi készítésű cukorvirágokkal díszítünk!

Saját fotó alapján készített ostyaképpel díszítve is megrendelhetőek tortáink!

Aki erre jár, mindenképp kóstolja meg a „Sárvári ízt” torta, fagylalt vagy macaron formájában, melyben a valódi vanília és a csokoládé íze meggyel és dióval alkot harmonikus egységet.